10 ting din tannlege ønsker deg å vite

De fleste er allerede klar over at de bør børste og floss hver dag for å opprettholde optimal tannhelse. Imidlertid er noen dentaltips langt mindre kjente. Her er de 10 beste tannlegen din ønsker at du skal vite før neste tannbesøk.

Blødende tannkjøtt er ikke “normalt”.
Det store flertallet av allmennheten ser ut til å være under inntrykk av at en liten blødning etter en tannbørsting er normal. Men blødende tannkjøtt er et tegn på betennelse på grunn av infeksjon – en infeksjon som til slutt kan spre seg til resten av kroppen din. Sørg for å fortelle tannlegen din om du har sett noe blod etter børsting og tannfarging – som vil hjelpe ham eller henne til å identifisere om du har tannkjøttsykdom, og i så fall nippe problemet i knoppen.

Flossing rett før tannlegen besøker ikke noen.
Hvis den siste tiden du flosset var, vel, den siste gangen du hadde en tannkontroll, er det bedre å forlate tannkjøttet alene før avtale. Tannleger kan fortelle av tannkjøttvev om du flosser regelmessig eller ikke, og en forhastet pre-appointment tanntråd vil skade tannkjøttet mer enn det hjelper dem.

Hvis du ikke flosser, har du dårlig ånde.
Neste gang du floss, lukter du flossen før du kaster den bort. Du vil umiddelbart vite hvor dårlig ånde er mest sannsynlig å stamme fra. Uansett hvor ofte du børster tennene dine og tungen, hvis du forsømmer flossing, vil du fortsatt lide av dårlig ånde – og de rundt deg vil også! Derfor, vær sikker på å floss hver dag, uansett hvor irriterende du kan finne den.

Ta av leppestiftet ditt før du besøker tannlegen.
Hvis du er en leppestifter som har klemmet seg i en ettersyn etter jobb, kan denne lille detaljene skli ditt sinn – men vær sikker på å fjerne leppestiftet ditt før avtale! Lippestift vil komme over tannlegenes hansker, undersøkelsesverktøy og tennene dine, så sørg for å tørke den av før avtalen begynner.

Ingen tannlege liker å se tungen piecing.
Pierce dine øyenbryn, ørene, leppene dine eller nesen din – men ikke pierce tungen din. Munnpiercings er i stor risiko for infeksjon hvis de ikke utføres i et sterilt sterilt miljø, og i noen tilfeller kan en infeksjon bli så voldsom at biter av tungen må fjernes. Selv om det ikke er noen infeksjon, tipper piercinger ofte tennene foran, noe som gir tannlegen enda mer angst. Så hvis du verdsetter ditt smil, og tannlegen din sunnhet, behold piercingene på utsiden av ansiktet ditt.

Babyer, småbarn og barn trenger ikke å se tannlegen.
Fordi bakterier kan begynne å vokse tidlig, er det viktig å ta med barnet til tannlegen når første tann vises. Tannråte er vanlig hos barn og småbarn, men det er 100% forhindret hvis du tar de riktige første trinnene. Mens vi er på babyens tema, må du aldri la barnet ditt sove med en flaske i munnen, noe som kan forårsake flaskedannhet. Pustere, sippy kopper og tygge leker kan også bidra til tannråte hvis et barn får lov til å sovne sammen med dem.

Dental X-Stråler er relativt harmløse.
Mange pasienter bekymrer seg for strålingsnivåene som sendes ut under deres dental X-stråler, men er uvitende om hvor mye stråling de allerede mottar på daglig basis. En time soling utenfor vil eksponere deg for mer solstråling enn du vil motta fra et komplett sett med dental X-Stråler, noe som betyr at du kan få mer stråling på stasjonen din til tannlegenes kontor enn under avtale. En mye større bekymring, fra en tannlegeperspektiv, hopper over X-strålene og mangler et alvorlig problem.

Hvis ingenting gjør vondt, kan det fortsatt være et problem.
Smerte er en dårlig guide når det gjelder tennene. Ved de fleste tannproblemer vil det ikke være noen smerte før situasjonen har blitt ekstrem. For eksempel, hvis en av tennene har en hårfraktbrudd, vil du ikke føle noe før bruddet har splittet, som et stykke brensel, helt ned til roten. Aldri hopp over en tannlegeavtale fordi du ikke føler noen smerte; smerten er kanskje ikke kommet ennå.

Hvis ingenting ser feil ut, kan det fortsatt være et problem.
Denne skal være en no-brainer-men det er fortsatt mange som tror at hvis et smil ser sunt ut, er det sunt. Men tennene dine er som et hus – selv om veggene er stabile, kan noe skummelt spise ute på strukturen. Så selv om alt ser bra ut, bør du fortsatt gjøre regelmessige tannreguleringer.

Selv noe så lite som daglig aspirin kan forårsake tannråte.
Mange eldre voksne med perfekt god tannhygiene er overrasket når det blir oppdaget at de har hulrom. Tannleger ser imidlertid ofte en spike i hulrom blant voksne i alderen 45-60, og de fleste tilskrives økt bruk av medisiner. Mange medisiner, som blodtrykk eller anti-angst medisin, kan redusere spytt strømmen, noe som øker risikoen for tannråte. Selv noe så lite som aspirin eller ibuprofen kan bidra til tannråte, så sørg for alltid å fortell tannlegen din alt du tar.