10 ting du burde vite før du går til tannlegen

En av mine nærmeste venner er en tannlege. Når vi er ute sammen og møter nye mennesker, avslører hun ikke alltid at hun er tannlege. Årsaken til dette er at hun er en snill og nærtbar person, og når hun avslører sitt kall, slår folk uunngåelig spørsmålene sine om tennene sine. Det skjer på restauranter, i butikker, og til og med på treningsstudioet. Jeg har sett det skje flere ganger. En av utfordringene i bransjen hennes er å få folk til ikke å fryde sine tannlegeavtaler, slik at de foretrekker å stille spørsmål på kontoret i stedet for på gaten.

Oppvokst var onkel min tannlege, så de vanlige dentalavtalen gjorde meg aldri nervøs eller foreløpig. (Øyedoktoren er derimot en helt annen historie.) For barna mine er tannlegen mer en nyhet enn en læreplass, men mange barn føler ikke på samme måte. Min tiår gamle har alltid tatt mer tid til å pusse og ta vare på tennene hans, mens min yngste krever mer foreldreintervensjon for å sikre at han børster i senga. For å lindre bekymringer bruker han en oppladbar elektrisk tannbørste for barn. Børsting er morsommere for ham nå, så han er mer sannsynlig å holde fast ved det og holde tennene rene. Jeg vil ikke at hans syn på tannlegen skal skifte fra nyhet til frykt.

Heldigvis for foreldre og barn, er det måter å gjøre tannlegeavtalen mindre stressende for alle. Her er 10 ting å vite før du besøker tannlegen:

1. Finn en tannlege som passer deg og din familie. Søk anbefalinger eller se på nettet for anmeldelser. Ring fremover for å spørre om du kan intervjue eller snakke med tannlegen om eventuelle reservasjoner du måtte ha angående din tannlegeavtale. Hvis du tar et barn til tannlegen, bør du vurdere å bruke en barnetellist.

2. Samle dine tannregistre, røntgenstråler, forsikringsinformasjon og andre relevante artikler for å ta med deg til din avtale. Hvis dette er et barns første avtale, bør du vurdere å la dem sende opp dokumentene til tannlegen selv.

3. Kjenn vannet ditt. Finn ut om drikkevannet ditt inneholder fluor. Hvis ikke, kan legen din foreslå at du og barnet ditt bruker en fluor-munnskylle i tillegg til vanlig børsting og tanntråd.

4. Skriv ned eventuelle spørsmål du måtte ha, så du ikke glem å gå uten svarene du trenger. Når du tar barn til tannlegeavtalen, oppfordrer de til å stille spørsmål de måtte ha.

5. Snakk med barna om hva de kan forvente å skje under besøket. Beskriv hvordan tennene blir rengjort og tannlegen skal sjekke hullene. Å forklare prosedyren på forhånd, kan bidra til å lette nervøsiteten og hjelpe dem til å føle seg tryggere i løpet av avtalen.

6. Snakk med tannlegen din. Hvis barnet ditt er nervøst for besøket, må du ta kontakt med tannlegen og hygienisten. Noen barn kan være nervøse, mens andre kan ha problemer med å sitte stille, eller til og med følsomhet for lys og lyder. Snakk med tannlegekontoret på forhånd for å sikre at de kan imøtekomme dine behov.

7. Øv fullstendig avsløring med både tannlegen og hygienisten. Det vil være nyttig å fortelle dem om eventuelle helseproblemer, selv om du kanskje ikke tror det ville være et problem under en vanlig tannlegeavtale. La kontoret vite om det er en sjanse for at du kan være gravid, hvis du eller barnet ditt har allergier (spesielt for latex eller medisiner), blødning eller koagulasjonsproblemer eller andre helseproblemer. Kvinner som er gravide eller amme må kanskje unngå røntgenstråler og visse tannbehandlinger.

8. Be om din favoritt hygienist. Hvis du finner en hygienist som du eller barnet reagerer godt på, be om navnet på personen og legg den til i filen din. På den måten kan du be om samme hygienist for ditt neste besøk.

9. Husk å planlegge din neste avtale! (Dette er en synd jeg er super skyldig i å begå, og så før jeg vet det er det for mye tid gått mellom avtaler.) Dental eksamener er ikke bare å sjekke om hulrom. Tannlegen din vil være på utkikk etter tegn på forfall, tannkjøttsykdom og selv muntlig kreft, så ikke hopp over en avtale, bare fordi du eller barnet ditt ikke har noen smerte.

10. Hold riktig tannpleie hele året rundt. Ifølge CDC, tannråte påvirker barn i USA mer enn noen annen kronisk smittsom sykdom. Hold opp med vanlig tannpleie, inkludert børsting to ganger daglig, tanntråd, og spise et sunt kosthold. Du bør også snakke med tannlegen din om hvorvidt barnet ditt skal bruke en munnskylle. Oppfordre barna til å ta vare på tennene, slik at de kan unngå eventuelle problemer i fremtiden. Jo bedre du og dine barn bryr seg om tennene dine mellom avtaler, desto mer sannsynlig vil avtalene dine gå glatt.