10 tips for å hjelpe deg å overvinne tannlegeskrekk

1. Fortell tannlegen om din tannlegeskrekk. Denne informasjonen vil hjelpe tannlegen til å bestemme hvordan man best kan håndtere og håndtere disse fryktene. Ved å la tannlegen vite nøyaktig hvorfor opplevelsen er vanskelig for deg, vil du føle deg mer kontroll i eksamenstolen.

2. Husk at tannprosedyrene har blitt betydelig forbedret de siste årene. Moderne tannlegen tilbyr nye metoder og behandlingsmuligheter som gjør at du føler deg komfortabel.

3. Tannlegen din kan forklare hele prosedyren til deg på forhånd, samt gå gjennom trinn for trinn mens prosedyren utføres. Du har alltid rett til å fullt ut forstå arbeidet som gjøres på tennene dine.

4. Vurder ekstra medisiner for å slappe av. Mange tannleger anbefaler sterkt oksid, sedasjon eller anti-angst medisin for ekstremt nervøse pasienter. Finn en tannlege som tilbyr disse alternativene for å hjelpe deg med å komme gjennom besøket om du har tannlegeskrekk.

5. Finn en tannlege du er komfortabel med og etablere et tillitsfullt forhold. Det er mange personligheter i tannlegen. Finn en tannlege som gjør at du føler deg komfortabel og er villig til å jobbe med deg på frykten din.

6. Pust inn dypt og prøv å slappe av. Noen tannleger anbefaler å praktisere avslappeteknikker før og under avtalen. Andre tannleger finner det å lytte til musikk, eller planlegge en avtale først om morgenen, før dagens stress legger til, hjelper også pasientene til å slappe av.

7. Snakk med tannlegen om å stoppe hvis du er ubehagelig. Mange av de undersøkte tannlegerne sa at de opprettet et signal om å “stoppe” med sine pasienter. Dette gir deg kontroll over prosedyren og varsler tannlegen om du er ubehagelig eller trenger å ta en pause under avtalen.

8. Besøk tannlegen regelmessig for å unngå problemer. For fryktige pasienter kan det bare være en nervøsitet, men jo mer du går til tannlegen for rutinemessig rengjøring, desto mer sannsynlig er du å unngå større problemer som resulterer i omfattende prosedyrer.

9. Besøk kontoret og snakk med personalet før din første avtale. Du bør gjerne møte tannlegen og stille spørsmål før du planlegger avtale. Møte tannlegen og hans eller hennes ansatte først vil hjelpe deg med å finne en tannlege du liker og stoler på.

10. Gå sakte. Tannleger er glade for å gå sakte med nervøse pasienter. Hvis mulig, sørg for at ditt første besøk er en enkel, for eksempel en rengjøring. Dette vil hjelpe deg å bygge forholdet til tannlegen før du går inn for en vanskeligere prosedyre.