5 ting du bør vite om tannimplantater

Dette bringer i tankene en linje fra en av mine favorittfiler: “De vil slå deg med det falske smilet og jeg snakker ikke med proteser …” og om og om igjen.

Heldigvis snakker vi ikke om proteser; vi snakker om noe bedre. For tiår siden var det eneste løsningen på å miste en tann – eller tenner – avtagbare proteser eller en fast bro. Og vi kjenner alle de vanskelighetene vi må gå gjennom for å opprettholde dem, for ikke å nevne det ubehagelige personalet.

Tannimplantater var et pust av frisk luft, samt en kilde til lettelse til abonnenter av tannlegemiljøet.

Så hva er et tannimplantat?

Som fortalt av Akademiet for generell tannlege, er et tannimplantat en kunstig tann “rot” kunstig plassert i munnen din for å støtte en tannprotes som kronen, protesen eller broen. Den er laget av titanmetall og det smelter rundt kjevebenet som fungerer som en rot for den manglende tannen.

Dette er for tiden det beste – om ikke det eneste langsiktige alternativet for tannutskifting.

Men er det riktig for deg? Før du skal få et implantat, bør du sende deg selv til muntlig og dental undersøkelse til en dentalimplantatekspert.

Så hvis du fortsatt har alle tennene dine, har du mer makt; Jeg håper du får beholde dem. Men hvis du – som meg – har mistet en tann (eller tenner) som et resultat av en ulykke eller tannfeen, her er noen ting du må vite om tannimplantater, spesielt hvis du planlegger å få en.

2016-07-29-1469804112-9503073-dentalimplants.jpg

Skjermbilde: Tannimplantater

1. Tannimplantatprosedyrer har høy suksessrate

Jeg vet ikke om deg, men jeg har bare vært to tannlegen to ganger, men jeg vet mange som har besøkt tannlegen hele sitt voksne liv. Et godt antall av dem har hatt tannimplantatprosedyrer uten noen form for komplikasjon under prosedyren.

Suksessrate for tannimplantatprosedyrer varierer avhengig av individets tannhelse, hvor i implantatet er implantatene plassert og ekspertisen til personen som utførte prosedyren. Men generelt har tannimplantater en suksessrate på opptil 95%. En studie fra 2014 antyder større implanterte suksessfrekvenser når det utføres av en tannlege.

2. Implantater ser ut og føles naturlige

Når det gjelder utseende og følelse, er den eneste forskjellen mellom tannimplantater og ekte tenner at det ikke er ekte tenner. De er tilpasset å se, føle og passe akkurat som alle de andre tennene i tannkolleksjonen din.

Hvis du vil, er det en perfekt klon av den manglende tannen – mer så hvis prosedyren ble utført av en tannlege. Det får sin naturlige følelse fra det faktum at det er smeltet til beinet ditt. Spesiell forsiktighet er også tatt i kronens design for å sikre at den nesten ikke skiller seg fra tennene dine.

Jeg mener at du ikke vil smile i offentlig bare for å få noen spørre om du hadde noe gjort i tennene dine nå, gjør du? Jeg satser på svaret ditt er nei.

3. Implantater gjør det lettere å spise

I motsetning til andre behandlingsalternativer for tannbehandling, gir implantater deg muligheten til å nyte en mest naturlig og tilfredsstillende tyggeopplevelse. Du trenger ikke å være spesielt forsiktig når du spiser.

Er du sulten? Ingen bekymringer, bare spis.

Tradisjonelle proteser glir ofte, noe som gjør det vanskelig for deg å nyte tygge. Tannimplantater fungerer som dine naturlige tenner, slik at du kan spise all din favorittmat uten ekstra innsats eller følelse av smerte.

Når det gjelder tennfølsomhet, kan bittstyrken du bruker når du spiser, være nesten den samme som for en person med et komplett sett med tenner. Det er mest mulig å tillate bedre bite force enn en person med tradisjonelle proteser har råd til.

4. Implanter tjener som erstatning for røttene til din manglende tann

Når du taper en tann, skaper det et tomrum der roten lå. Dessverre fokuserer de fleste alternativene for tannutskift bare på å erstatte kronen av tennene. Tannimplantater fokuserer på delene av tennene som ikke kan ses – nemlig røttene eller undernivået, som jeg elsker å kalle det.
Røttene til tennene dine er forankret i kjeften din, derfor kan de holde den på plass – akkurat som røttene til et tre. Med implantatene setter de seg slik at de får kontakt med beinet, lurer det på å tenke at tannens rot er til stede. Dette oppfordrer det til å vokse nytt vev rundt implantatet, og derved opprette en naturlig binding mellom bein og metall.
Uten tannimplantatet i rotposisjonen, vil du miste kjevbenmasse og tetthet over tid.

5. Implantater kan bidra til å beskytte sunne tenner

Når du taper en tann, har en av de mest brukte tennene erstatning alternativet vært tannbroen. Ofte innebærer dette kutting av noen deler av tilstøtende friske tenner for å sikre riktig balanse mellom tannbrygga.
Takket være tannimplantater kan vi nå plassere en krone eller en bro på selve implantatet. Andre tenner trenger ikke å lide på grunn av situasjonen.

Tannimplantater er en måte å sikre at sunne tenner blir sunne ved å leve dem alene mens de fortsatt leverer en