Hva er den beste typen av tannkrone?

Den beste typen tannkrona er den som er feilfri laget for å gjenopprette og beskytte en skadet tann. Vi jobber med hver pasient for å lage personlige behandlingsplaner for å sikre at resultatene vi leverer er akkurat det de leter etter, og det inkluderer design og plassering av dental restaureringer som kroner. I løpet av to til tre kontorbesøk vil vi gi en en-til-en-konsultasjon for å hjelpe deg med å velge de beste tannkronematerialene. Deretter skal vi forberede tannen og fange inntrykk som brukes av laboratoriet for å skape kronen din. Etter forberedelsen legger vi en midlertidig krone for å beskytte tannen. Når vi mottar den endelige restaureringen til laboratoriet, kommer du tilbake til å bytte midlertidig til en tilpasset tannkrona.

tannkrone 1

Metallkroner

Vanligvis laget av gull, metall tannkroner er minst naturlig i utseende, men gullkrone er den mest holdbare løsningen. I tillegg lager de minst slitasje mot motstående tenner. På grunn av det merkbare utseendet, anbefaler vi vanligvis bare disse kronene for tennene. Pasienter som har opplevd metallallergi eller følsomhet kan også vurdere å vurdere et av våre andre materielle alternativer.

Porselen smeltet til metallkroner

Kombinere den kosmetiske verdien av porselen med styrken av en metallgjenoppretting, kan et porselen fusjonert til metallkrone gi naturlig utseende restaurering og langvarig holdbarhet. Imidlertid kan porselenets ytre lag av restaureringen slites bort over tid, slik at pasientene får en mørkfarget krone. Hvis du noen gang har sett et bilde eller møtt noen som har den mørke linjen rundt tannen på tannkjøttet, har de sannsynligvis et slitt porselen fusjonert til metallkrone. Ved reparasjon eller erstatning kan pasientens smiler fortsatt bli restaurert til feilfri perfeksjon, men dette vedlikeholdet må tas i betraktning.

Keramikkrone

De pasientene som trenger å reparere tennene foran eller som ønsker å sikre det smarte utseendet på smilet, vil sannsynligvis velge en keramisk krone. Selv etter mange års bruk, beholder keramiske kroner deres feilfri utseende. Dessverre skaper den porøse keramikken overflødig slitasje mot den motstående tannstrukturen. Likevel, for fullstendig kosmetisk restaurering eller pasienter som har metallallergi eller følsomhet, er det ingen bedre løsning enn en all-keramisk krone.