Tannteknikk – børst tennene dine riktig

Bør du alltid tennene dine to ganger om dagen? Bra, men børster du riktig på disse to minuttene? Følg våre enkle råd for å forhindre at flossen røtter!

Børst forsiktig!

Bare fordi du ofte børster i lang tid, betyr ikke at din daglige tannpleie gjør deg dårlig for karies og tannpleie. Husk at du ikke presser for hardt med tannbørsten, da tannkjøttet kan trekke seg tilbake med angst som et resultat. For mye press på tannbørsten bruker ikke tannbørstepistene som er ekstra effektive for å fjerne plakk.

Bruk riktig tannbørste og bevegelser.

En annen vanlig feil er å bruke en for mye tannbørste som skader tannkjøttet. Den myke tannbørsten skal være vinklet og gnidd med lys og korte bevegelser over tannkjøttet og hver eneste tann! Ikke sikker på om du børster nok forsiktig? Føl tunge hvis tennene har en stiv (feil) eller glatt (høyre) overflate.

Skyll ikke av fluoridet!

Vi vet, det er naturlig å skylle munnen etter å ha tannbørstet ferdig. Dessverre vil du miste beskyttelsen om at tannpastaens fluorescens gir tennene dine. Unngå å drikke noe umiddelbart etterpå.

Fullfør tannbørsten!

For å rense vanskelige tilgjengelige mellomrom mellom tennene, er tannbørsten ikke nok. Det kreves at det regelmessig støttes av tanntråd, tannpirkere eller en interstitial børste. Ikke glem å bytte tannbørste minst hver tredje måned!