Topp 10 ting gravide kvinner bør vite om å besøke tannlegen

Det er mange ting å bekymre deg for når du er gravid, men tannbesøket ditt bør ikke være en av dem! Årlige dental eksamener og rutinemessige rengjøringer er ikke bare trygge under graviditeten, men de anbefales.

Hvis du forventer en baby, er det her du trenger å vite om din tur til tannlegen:

Ikke la graviditeten stoppe deg fra å besøke tannlegen. Fortell din tannlege du er gravid, og se om du trenger et henvisningsbrev fra OB-GYN. Noen tannleger liker å ta et team tilnærming til å behandle pasienter som er gravide og vil kanskje dele informasjon om helsen din med legen din. Tannlegen din vil kanskje også vite hvilke prenatale vitaminer du tar for å sikre at du får nok kalsium, noe som vil bidra til at emaljen på tennene blir sterk.
Holde opp med dine rutinemessige rengjøringer. Det er trygt å få tennene rengjort når som helst i svangerskapet, selv om du kanskje vil unngå å gå i tredje trimester bare fordi det kan være ubehagelig å lene deg tilbake, sa dr. Andrew Martin, en tannlege ved Coast Dental Gainesville.
Hopp over røntgenstrålene, med mindre det er et akutt tannlegebesøk, og tannlegen din trenger røntgenstrålene til å diagnostisere problemet og behandlingen riktig.

Planlegge tannbehandling for andre trimester, om mulig. “Din baby er mer utviklet i andre trimester, og FDA har en liste over lokalbedøvelse, antibiotika og smertestillende medisiner som er trygge å bruke,” sa Dr. Martin. Også, snakk med tannlegen din om å utsette behandlinger som å fylle hulrom eller plassere kroner til etter barnets fødsel. Det kan være ubehagelig for en gravid kvinne å bli i tannestolen lenge nok til å ha slike prosedyrer. Det kan imidlertid være en klinisk grunn til at prosedyren ikke kan forsinkes. Et hulrom, for eksempel, kan føre til en rotkanal hvis den blir ubehandlet.
Forsink kosmetiske behandlinger, for eksempel finér eller tennbleking, til etter barnets fødsel.
Vær oppmerksom på endringer i tannkjøttet ditt. Hormonelle endringer under graviditet kan øke risikoen for periodontal sykdom. Omtrent 50% av gravide vil utvikle graviditet, gingivitt, en betennelse i tannkjøttet som kan føre til at de blir røde, puffete eller bløder. “Det er veldig viktig at gravide holder opp med sine vanlige tannlege besøk, slik at vi klarer denne tilstanden,” sa Dr. Martin. Gingivitt er den første fasen av periodontal sykdom; Hvis den blir ubehandlet, kan den føre til tap av ben og tanntap.
Realiser periodontal sykdom har vært knyttet til for tidlig fødselsrate. Gravide kvinner med kronisk tannkjøttsykdom var fire til syv ganger mer sannsynlig å levere for tidlig enn mødre med friske tannkjøtt, ifølge en studie publisert i Journal of the American Dental Association.
Kontroller risikofaktorene dine. Den gode nyheten er at ved å børste tennene riktig to ganger om dagen, flossing en gang om dagen, og holde tritt med dine vanlige tannlege besøk, kan du minimere risikoen for periodontal sykdom. Også snakk med tannlegen din om hva slags munnvann du bruker. Noen inneholder høyere nivåer av fluor eller Peridex, som legen din kanskje vil at du skal unngå.
Bli kreativ hvis du har morgenkvalme. “Jeg hadde en pasient som hadde forferdelig morgenkvalitet, selv smaken av tannkrem kunne utløse det,” sa Dr. Martin. “Jeg anbefalte at hun fortsatt børster tennene sine – men uten tannkrem. Bevegelsen vil i det minste hjelpe til med å fjerne noen av plakkene, og en elektrisk tannbørste kan virkelig hjelpe.”
Ring om det er en nødsituasjon. Uansett hvor langt du er, hvis du har en tannhelse og har smerte, må du ringe tannlegen din. Smerten fra en tannpine kan forårsake mye stress, og det er dårlig for både deg og din baby.
Hvis du er gravid eller planlegger å bli gravid, begynner du å forbedre din muntlige helse i dag. Å ta slike enkle trinn som å pusse tennene riktig, flossing daglig og planlegge en profesjonell rengjøring, kan gå langt i retning av å skape et sunt og vakkert smil – det er det du vil ha for alle bildene av deg som holder din nye sønn eller datter!